International Payroll Specialist


International Payroll Specialist

Zorg jij voor het juist en correct draaien van de Payroll van meer dan 1000 medewerkers van Nederlandse en buitenlandse kantoren? Ben jij nauwkeurig, betrouwbaar en op zoek naar een uitdagende sleutelpositie in het werkveld tussen HR en Finance? Dan willen we je graag ontmoeten.
 
We hebben een geweldige kans voor een hands-on International Payroll Specialist om onze HR Offices & Yards afdeling in Delft te versterken.
Van wet- en regelgeving tot cao’s en van loonbelasting tot sociale zekerheid, jij bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Als International Payroll Specialist ben je het aanspreekpunt voor alle payrolloplossingen en -adviezen voor meer dan 1000 van onze collega's die werkzaam zijn op de kantoren en werven in Nederland, België en UK (beide met behulp van een externe provider), Zwitserland, en ondersteun je de kantoren in Australië, Maleisië, USA. 

Your role

Je bent verantwoordelijk voor de juiste en tijdige maandelijkse salarisbetaling van Allseas. Daarnaast kijk je met een kritische blikt naar de processen en workflows en zoekt naar manieren om deze te optimaliseren. Je leidt payroll analytics initiatieven op basis oa grote datasets om de rapportages en controles te verbeteren en geeft aan de hand van jouw bevindingen meetbare adviezen. Ook identificeer en implementeer je initiatieven voor optimalisatie van procesautomatisering (bijv. verbeteren van de juiste implementatie van wijzigingen in de salarisadministratie). 
Je assisteert bij payrollprocessen voor onze internationale kantoren, zoals expats, en shadow paroll van de  Allseas-Crew die in Nederland woont.
Jij zorgt dat de actuele wet- en regelgeving goed wordt toegepast en geïmplementeerd in de payroll systemen. Jij bent op de hoogte van de ontwikkelingen op payroll gebied en ondersteunt continue verbeteringsactie om beste practices en compliance in het hele payrollproces te garanderen. 

Een greep uit je werkzaamheden: 

 • De ondersteuning van de migratie van Oracle naar SuccessFactors
 • Aansluiting financiële Payroll rapportages generen
 • Opvolgen van WKR (werkkostenregeling)
 • Controle mutaties & facturatie Pensioen, WIA excedent, ongevallen-, Verzuimverzekering (ERD) en CAO Metaal en Techniek
 • Global Loonkostenberekingen 
 • Deelnemen aan de verschillende projecten

Zowel je directe collega’s al indirecte weten je te vinden voor allerhande vragen als het gaat om salariëring. In deze functie werk je samen met een Payroll collega, die je coacht en begeleidt door jouw kennis en ervaring te delen. Je rapporteert aan de Manager Compensation & Benefits.  

What we expect from you

 • Je hebt minimaal 7 jaar aantoonbare payroll ervaring, idealiter in een vergelijkbare functie binnen een internationale omgeving.
 • Je bent in bezit van een diploma VPS (Vakopleiding Payroll Services)
 • Een grondige kennis van de Nederlandse en Belgische payroll regelgeving en de ambitie om je hierin te blijven ontwikkelen is essentieel.  
 • Extra kennis van Internationale Mobiliteit, expats, 30% regeling en split-payroll onderwerpen Nederlands/Belgisch). 
 • Je hebt aantoonbare ervaring voor technologie - je bent IT-vaardig, Excel kent geen geheimen voor jou, vertrouwd met procesautomatisering
 • Ervaring met SuccessFactors en Cobra (SD Worx) is een pré.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 

What we offer you

Werken bij Allseas geeft je de kans om te werken in een dynamische, snelle, ondernemende omgeving, met creatief denken, samenwerking met een nuchtere cultuur als kern. Je wordt ondersteund door professionele, toegewijde collega's om daarmee te profiteren van hun kennis die je carrière vooruit zal helpen.

Jij kunt van ons verwachten:

 • Concurrerend marktconform salaris en uitstekend pensioenplan
 • Prestatiegerichte salarisverhogingen en bonussen
 • 30 vakantiedagen per jaar, flexibele werktijden
 • Uitgebreid trainings- en ontwikkelingsprogramma, studiebudgetten en coaching
 • Interne clubs, commissies, feesten en (sportieve) evenementen

Allseas heeft het ‘World-class Workplace’ label verdiend. Dit betekent dat wij als werkgever boven de wereldwijde benchmark voor goed werkgeverschap van Effectory (medewerkerstevredenheid) scoren. Het label is uitsluitend gebaseerd op de feedback van onze medewerkers. Benieuwd wat onze mensen vertellen over werken bij Allseas? Lees hun verhalen.

Geïnteresseerd? 
Als je het gevoel hebt dat je kunt bijdragen aan ons bedrijf door deze uitdagende job op te pakken, kijken we uit naar je CV en motivatiebrief! Solliciteer dan via de knop 'Solliciteren'.
Een online assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

In our application procedure, you can read what to expect when you apply for a job at Allseas.

Field: Onshore
Discipline: HR Offices & Yards
Location: Delft
Workweek: 40 hours
Apply with resume

Or call us at +31 15 2681800