Interne Communicatie Specialist


Interne Communicatie Specialist

Allseas is een toonaangevende aannemer in de offshore energiemarkt. Wij verleggen voortdurend de bestaande grenzen van techniek en zijn experts in het ontwerp en de uitvoering van grote en complexe offshoreprojecten. Onze veelzijdige vloot van gespecialiseerde schepen die we zelf ontworpen hebben werkt wereldwijd en is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en systemen. Wij zijn actief op vier terreinen: pijplijninstallatie, zwaar hijswerk, diepzeemijnbouw en afvalopvang in rivieren.

Voor ons kantoor in Delft zijn wij op zoek naar een ervaren, energieke en creatieve Interne Communicatie Specialist

Jouw rol

Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en implementatie van een interne communicatiestrategie die onze bedrijfscultuur versterkt en de betrokkenheid en trots onder onze medewerkers vergroot. Ook moet deze bijdragen aan duidelijke informatievoorziening tussen het management en de rest van de organisatie. 

Je bouwt sterke relaties in de hele organisatie en werkt nauw samen met management, HR en IT in de ontwikkeling van communicatiemiddelen en –activiteiten die de visie en bedrijfscultuur intern laten leven. 

De Interne Communicatie Specialist maakt deel uit van de afdeling Public Relations en rapporteert aan het afdelingshoofd PR. Je hebt nauw contact met het management en tijdens het werken aan specifieke managementprojecten rapporteer je ook aan het betreffende managementlid.

Daarnaast heb je een strategische en pragmatische mindset waarmee je zorgt collega’s duidelijk en tijdig worden geïnformeerd over ontwikkelingen van diverse locaties en afdelingen. Je bent verantwoordelijk voor diverse interne communicatiekanalen en ontwikkelt doelgroepgerichte, creatieve ideeën voor interne communicatiecampagnes en –onderwerpen.

Jouw rol omvat

 • Ontwikkelen en uitvoeren van een interne communicatiestrategie
 • Vertalen van de strategie naar een communicatieplan met concrete acties en middelen, en zorgdragen voor de uitvoering. 
 • Ontwikkelen van nieuwe en verbeteren van huidige communicatiemiddelen
 • Identificeren van managementbeslissingen die belangrijk zijn om te delen in de organisatie en deze vertalen naar duidelijke en samenhangende communicatieboodschappen
 • Toezicht houden op consistente communicatie door het management aan werknemers 
 • Ondersteunen en adviseren van management, managers en afdelingshoofden in hun communicatie, zowel naar hun teams als hun leidinggevenden
 • Volgen van (media) trends en ontwikkelingen die de impact van interne communicatie in de organisatie kunnen vergroten

Wij verwachten van jou

We zijn op zoek naar een veerkrachtige, vooruitstrevende aanpakker die goede relaties kan aangaan met medewerkers op alle niveaus van de organisatie. Je bent flexibel, nuchter en betrokken; een teamspeler met oog voor detail, die goed gedijt in een dynamische, deadline-gedreven omgeving. Je bent een verantwoordelijke zelfstarter die anderen in beweging krijgt en vasthoudend om je doel te bereiken.

Je hebt een sterke persoonlijkheid en kunt schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Daarnaast heb je:

 • +/-10 jaar ervaring in interne communicatie in een commerciële matrixorganisatie
 • Aantoonbare ervaring in het ontwikkelen en succesvol uitvoeren van interne communicatiestrategieën
 • HBO- of WO werk/denkniveau, opgedaan door opleiding of ervaring
 • Uitstekende communicatievaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Strak georganiseerd, sterke planner met een hands-on, daadkrachtige mentaliteit 

Wij bieden jou

Bij Allseas werk je in een dynamische, ondernemende omgeving waar creativiteit, samenwerking en een no-nonsense cultuur voorop staan.

Wij bieden jou:

 • Een marktconform salaris en pensioenregeling
 • Prestatiegerichte salarisverhoging en bonus
 • 30 vakantiedagen per jaar, flexibele werktijden
 • Uitgebreide opleidingsmogelijkheden
 • Diverse clubs, activiteiten en evenementen om de onderlinge band met collega’s te versterken 

Geïnteresseerd?

Herken jij je in bovenstaand profiel en ben je enthousiast over deze functie, stuur dan je cv en motivatie via de knop 'Solliciteren'.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

In our application procedure, you can read what to expect when you apply for a job at Allseas.

Field: Onshore
Discipline: Public Relations
Location: Delft
Workweek: 40 hours
Apply with resume

Or call us at +31 15 2681800