Logistiek Engineer


Logistiek Engineer

Houd je van wereldwijde logistieke puzzels? Ben jij in staat om de logistieke keten te overzien en deze effectief te managen voor projectlading van en naar onze offshore constructie schepen? Wij werven een Logistiek Engineer. 

Wij zijn verantwoordelijk voor een zo efficiënt mogelijke organisatie van projectlogistiek, waarbij continuïteit, creativiteit en flexibiliteit centraal staan. Dat betekent onder andere dat we gebruik maken van alle transportmodaliteiten en zoeken naar een passende combinatie voor het uit te voeren project.

Om de industrie voor te blijven, ontwikkelen we vandaag de technologie van morgen en zetten we gedurfde ideeën om in state-of-the-art oplossingen om aan de steeds veranderende behoeften van de markt te voldoen. Vertrouw je op je eigen visie, durf je dingen te doen die nog niet eerder zijn gedaan en heb je de moed om die na te streven? Sluit je dan aan bij de denkers, leiders en visionairs van Allseas!

Your role

De afdeling Chartering and Logistics bestaat uit een team van Logistiek Engineers en Logistiek Coordinators, samen verantwoordelijk voor het tijdig aanleveren van project- en verbruiksgoederen aan de Allseas schepen. Een ad-hoc omgeving waar je verantwoordelijk bent voor je eigen project en bijbehorend logistiek budget. Het is de taak van een Logistiek Engineer om rust te brengen in de dagelijkse logistieke hectiek, vooruit te denken en te coördineren. Je hebt dus ervaring in supply chain management, logistieke operaties, transport, verschepingen en uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden.

Goed kunnen communiceren en samenwerken in een team een basisvereiste. Waarom? Wij doen niet aan logistiek hokjes denken. Als Logistiek Engineer ben je onderdeel van het Project Team en sta je midden in de Allseas supply chain. Je organiseert het gehele logistieke proces; tenderfase, projectvoorbereiding, uitvoering (op locatie), optimalisatie en evaluatie. Intern werk je nauw samen met de afdelingen Inkoop, Warehousing, Material Management, Supply Chain Coordination, de Projectteams en de Allseas’ schepen. Extern zit je regelmatig tegenover een klant, maar ben je ook in contact met de (lokale) agent, (haven) autoriteiten, stuwadoors en bemanning van de bevoorradingsschepen.

Wij hebben een projectmatige benadering: Als Logistiek Engineer is jouw aanwezigheid op de projectlocatie vereist. Het is dus belangrijk dat je zelfstandig kunt werken in het buitenland, goed met verschillende culturen kunt omgaan en bereid bent regelmatig te reizen.

In de rol van Logistics Engineer bereid jij de logistieke scope (de commerciële, technische en operationele input) voor een project voor. Daarnaast zorg je dat de vereiste documentatie/procedures voor het project op orde zijn. Jij regelt en bewaakt het logistieke proces zowel van afstand als op locatie. Je onderhandelt de logistieke servicecontracten en legt schepen vast met behulp van een Charter Party Agreement.

Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor:

 • Leveren van input van het logistieke budget voor de projecten;
 • Onderhouden van contacten met logistieke dienstverleners en evalueren van hun prestaties;
 • Operationeel aansturen van de ingehuurde schepen, stevedores en logistieke dienstverleners;
 • Initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van plannen en procedures om bestaande processen op het gebied van logistiek; materiaalopslag en distributiecontrole te optimaliseren.

What we expect from you

Jij bent stressbestendig en flexibel. Je houdt van een uitdaging en weet hier creatief en efficiënt mee om te gaan. Je communiceert en onderhandelt gemakkelijk en op verschillende niveaus. Je kunt multitasken prioriteiten stellen en weet het belang hiervan in een multidisciplinaire omgeving over te brengen, waar logistiek niet de kern maar een onderdeel van het project is.

Daarnaast heb je:

 • Minimaal een HBO diploma met een logistieke, maritieme of technische achtergrond;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring binnen logistieke en maritieme operaties en/of bedrijfsvoering;
 • Kennis van verschillende transportmodaliteiten en douaneformaliteiten
 • Rijbewijs B, bereid om te reizen zowel nationaal als internationaal (tot 4 maanden per jaar);
 • Bij voorkeur basiskennis van BIMCO Charter Party
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

What we offer you

Bij Allseas krijg je de ruimte om je te ontwikkelen, om plezier te hebben en trots te zijn op wat je samen bereikt. Wij durven risico’s te nemen om baanbrekende veranderingen in de offshore energiemarkt mogelijk te maken. Bij ons kom je terecht in een dynamische, nuchtere omgeving waar samenwerken centraal staat en je ondersteund wordt door ervaren en toegewijde collega’s die je vooruit zullen helpen in je carrière.

Je kunt het volgende van ons verwachten:

 • Marktconform salaris en uitstekende pensioenregeling;
 • Prestatiegerichte salarisverhogingen en bonussen;
 • 30 vakantiedagen per jaar, flexibele werktijden;
 • Uitgebreide trainings- en ontwikkelingsprogramma's, studiebudgetten en coaching;
 • Werken in een internationale omgeving;
 • Interne clubs, commissies, feesten en (sportieve) evenementen.

Geïnteresseerd?

Als je het gevoel hebt dat je kunt bijdragen aan ons bedrijf door in deze uitdagende functie te duiken, dan ontvangen we graag jouw CV en motivatiebrief! Solliciteer dan via de knop 'Solliciteren'.

Een online vragenlijst kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

In our application procedure, you can read what to expect when you apply for a job at Allseas.

Field: Onshore
Discipline: Chartering & Logistics
Location: Delft
Workweek: 40 hours
Apply with resume

Or call us at +31 15 2681800